Café á l’orange

Lige som den tidligere drik, så kombinere denne drik også smagen af appelsin og kaffe. I denne opskrift bliver det benyttet normal filter kaffe, men der kan let benyttes espresso kaffe til at erstatte filtre kaffen, hvilket der vil gøre kaffe smagen mere intens.

Ingredienser til 4 personer:
1 1/4 dl piskefløde
2 spiseskefulde flormelis
1 teskefuld reven appelsinskræl
6 dl varm kaffe
8 spiseskefulde appelsin likør(fx Grand Marnier eller Cointreau)
4 strimler appelsinskræl til pynt

Fremgangsmåde:
1.Hæld piskefløden i en skål og pisk den stiv.
2. Tilsæt flormelis og de revende appelsinskaller.
3. Stil skålen i køleskabet i 30 minutter, eller til blandingen er så fast der kan ligge en strimmel appelsinskræl ovenpå uden den synker.
4. Fordel filtre eller Espresso kaffen ligeligt mellem 4 høje glaskrus, og hæld ca. 2 spiseskefulde appelsinlikør i hvert krus. Læg den afkølet flødeskum på toppen og pynt med en strimmel appelsinskræl. Sevre straks inden fløden smelter!

Tip til variation: Prøv at benytte en anden appelsinlikør, nogle er meget bitre og mens andre er søde og runde. Det påvirker meget det endelige resultat af drikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.