Forskellen på en Cappuccino og en Kaffe Latté

Mange mennesker forveksler kaffe latté med cappucino! Læs her hvad forskellen er.

Cappuccino
Cappuccino består af  1/3 espresso, 1/3 ” dampet ” mælk og 1/3 ” opskummet ” mælk. Espresso og dampet mælk hældes sammen, og mælkeskum skovles på toppen, serveres i en keramisk kop. Mælkeskummet skal gå helt op til koppens kant og skabe en “kuppel” nogle gange drysset  med chokoladepulver eller som på billedet drysset med rigtig chokolade…uhmm. Det cremede skum bør være omkring 10 mm tykt.

  • 1/3 Espresso
  • 1/3 Varmt skumet mælk
  • 1/3 Mælkeskum

IMG_1190

Kaffe Latté
Caffe latte består af et shot espresso normalt serveret i et glas med cremet, tekstureret mælk på toppen. Mælkeskummet skal være i niveau med kanten og er ca. 10 mm tykt. Latte-kunst på toppen giver caffe-latten stil, men det kræver lidt træning!

  • Et eller to espresso shot (efter smag)
  • Glas fyldt med steamet mælk
  • 1 cm mælkeskum på toppen

IMG_1151

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.