Espresso typer:

For de mere nørdede kaffe drikkere, er der her lidt facts omkring espresso. For en kom almindelig espresso skal der bruges 6g fint malet kaffe, og vandet til brygningen skal være 93-96 grader varmt. En typisk serverings størrelse af et shot/kop espresso er 40-50ml, der serveres i en lille kop der max kan rumme 60ml.

Her er nogle af det meste alminde espresso typer:

– Espresso Romano = En almindelig espresso der serveres med et lille stykke citronskræl.

– Cafezinho = Lige som med en Espresso Romano, bare med en citronskive i stedet for et lille stykke skræl.

– Espresso Macchiato = En kop espresso med ca. 1 cm mælkeskum på toppen.

– Espresso Ristretto = Samme mængde kaffepulver, men kun halvt så meget vand, som en almindelig espresso. Hvilket der resulterer i en meget stærk kop espresso.

– Espresso doppip = minder om en kom Americano, bare med dobbelt så meget espresso.

Comments 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.