Denne form for brygning bliver typisk benyttet i Mellemøsten hvor der bliver benyttet en Ibrik af kobber til at koge kaffen i. En ibrik er en lille gryde der typisk er lavet af kobber, og har en bredbund så den effektivt kan optage varme fra kogepladen eller gasplusset. Halsen på Ibriken går indad som viser sig at have en fordel, når kaffen skal hældes op senere. Når man skal bruge den Tyrkiske ibrik hælder man normalt ingredienserne ned i følgende rækkefølge: Vand, sukker, kaffe og krydderier. Når blandingen er begyndt at koge op og begynder at skumme, flytter man kort ibriken fra plusset indtil skummet er synket. Derefter sættes ibriken over plusset igen, og fjernes igen når skummet er begyndt at skumme op. Den proces gentages 2-4 gange, hvorefter de straks hældes op i kaffekopperne. Husk at bundskatten indeholder alt kaffegrumset, så hæld kaffen forsigtig op så du undgå grumset.